ENC, Norveška-BiH 17:33

Stavanger, Norway – Bosnia&Herzegovina 17:33 (12:12)

 

Ragbisti BiH bolji od Norveške – Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine na gostovanju u Norveškoj zabilježila je i sedmu uzastopnu pobjedu u okviru Evropskog prvenstva “grupa 2D”.

Bh. ragbijaši su danas u norveškom gradu Stavangeru ubjedljivo savladali selekciju Norveške rezultatom 17:33, i tako pokazali da su najbolja ragbi reprezentacija u ovoj grupi.

U sedam mečeva Bosna i Hercegovina je ostvarila 32 boda sa sjajnom razlikom u poenima 210: 88.

Bila je ovo brilijantna pobjeda ragbijaša Bosne i Hercegovine, koji su najavili svoj povratak među najkvalitetnije ragbi selekcije u Evropi.

Norvežani su poveli sa 5:0, ali su Zmajevi brzo izjednačili i dodatnim zgoditkom poveli sa 5:12. Ipak, do kraja prvog dijela domaćini su postigli zgoditak i imali pretvaranje tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 12:12. Rezultat prvog dijela susreta najbolje pokazuje koliko je ovo bila teška utakmica, ali i pravu kvalitetu bosansko-hercegovačkog ragbija.

U drugom dijelu ponovno su domaćini prvi postigli zgoditak i napravili 17:12, ali je bh. tim brzo uzvratio poentiranjem i preokrenuo rezulat na 17:19. U posljednjih desetak minuta reprezentativci BiH postigli su dva zgoditka sa kojim su definitivno preokrenuli rezultat u svoju korist, i prvo ostvarili 17:26, a zatim i konačnih 17:33.

Zmajevi su uspjeli do kraja utakmice da puno kvalitetnijom i bržom igrom potpuno nadigraju motivisane domaćine i zabilježe ubjedljivu sedmu pobjedu.

 

Norveška: Levan Abramishvili, James Buncle, Russel Watson, Kasper Solli, Axel Wilhelmsen, Fredrik Skovly, Nick Sæby, Joe Kennedy, Sondre Gundersen, Nathan Cummins, Fredrik Nordtun, Adam Jones, Bård Berthelsen, Clive Davis, Kristoffer Borsheim, Even Ellingsen, Mattias Lindquist, Pascal Raclin, Lars Thorkildsen, Mickael Guardia , Stewart Elliott, Simen Hammer i Lewis Eaton.

Treneri: Nathan Cummins i Morgan Braithwaite

Bosna i Hercegovina: Edib Alić, Muhamed Mrkaljević, Jasmin Kubat, Ammar Suljić, Alem Haračić, Armin Kavazović, Mahir Bišić, Semir Topčić, Adnan Hamzić 5, Haris Begić, Fadil Spahić 5, Armin Zadić, Sabahudin Subašić 8, Haris Oruč 5, Selmir Glavaš, Mirsad Fetić, Nusret Pašanbegović, Semir Ajanović, Edin Pojskić, Darijo Petrušić 5, Sejad Kadić 5, Damir Jovanović i Semir Doglod.
Treneri: Ermin Mušinović i Kenen Uzunović