Bosna i Hercegovina – Srbija 12:40

Evrpsko prvenstvo 2022/2023, Konferencija 2-jug

Bosna i Hercegovina – Srbija 12:40

Zenica, 29.04.2023. godine

Stadion Kamberovića polje

Vrijeme: 14,00 sati

Delegat utakmice: Manuel DE MASCARENHAS GAIVAO (LUX)

Sudac utakmice: Mario DRAGIČEVIĆ (CRO)

Pomoćnici: Haris TOPALOVIC (BiH), Mihailo MARJANOVIĆ (SRB) i Mirza ORUČ (BiH)

LINK livestream

Bosna i Hercegovina: Bašić Adis, Gafurović Baptiste 5, Kadrić Muhamed, Stanković Adamir, Haračić Alem, Selimović Ervin 5, Čerim Armin, Lekić Miralem, Zadić Armin (CAP), Smajlović Samed, Mrgić Sandro, Topčić Semir, Hamzić Adnan, Begić Haris 2, Bišić Mahir, Buljubašić Almedin, Kadrić Kemal, HaračićAmel, Halilović Dino, Garanović Vedad, Mešković Emir, Spahić Elvin i Fetić Mirsad.
Selektor Enver Imamović – Enko

Srbija: Đukić Vladimir, Čosović Alen, Vraneš Predrag, Pečanac Relja, Krstić Aleksandar (CAP), Đorić Kiprijan 5, Totić Istok, Gvozdenović Marko 20, Milinković Janko 5, Stanković Nikola 5, Janković Rajko, Đorđević Aleksandar, Keglić Predrag, Strugar Kaspar, Dejanović Igor 5, Matijević Dragan, Jovanović Boško, Stojanović Danijel, Marinković Igor, Vostić Ivan, Madanović Aleksandar, Simović Stefan i Nikolić Stevan.
Selektor Milović Michel

 

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas pred oko 250 gledalaca na Stadionu “Kamberovića polje” u Zenici, u okviru 3. kola Evropskog kupa nacija – Konferencija 2 Jug, od Srbije rezultatom 12:40 (0:29).

Srbija je već nakon prvog poluvremena imala veliku prednost, vodila je s 29:0 pa su u nastavku imali lagan posao da meč privedu kraju. Selekcija BiH prve poene upisala je u 53. minuti, kada je skor za pet poena ostvario Baptiste Gafurović te za dodatna dva poena pretvorio Haris Begić, koji su smanjili rezultat na 7:29. U sudijskom dodatku skor za pet poena postigao je i Ervin Selimović za konačnih 12:40.

Kod Srbije je najefikasniji bio Marko Gvozdenović, koji je postigao 20 poena, a strijelci su još bili i Igor Dejanović, Kiprijan Đorić, Nikola Stanković te Janko Milinković, koji su upisali po pet poena.

Zbog povreda je bh. tim već u prvom poluvremenu ostao bez dva važna igrača, Armina Zadića i Alema Haračića. Bila je ovo prva utakmica koju je bh. tim igrao pod vodstvom novog selektora, Envera Imamovića, koji je bio prisiljen da već u toku prvog poluvremena zamijeni četiri igrača.

Srbija je nakon ovog trijumfa, u kojem su uz četiri boda za pobjedu ostvarili i ekstra bod, ostala vodeća u grupi te sada ima 15 bodova. BiH je ostala na osam, Crna Gora ima jedan bod iz dva meča, dok je Turska bez bodova, također iz dva meča.

Crna Gora će 13. maja ugostiti Tursku, čime će i završiti Evropski kup nacija za ovu sezonu, a najesen se igraju prvi mečevi u okviru sezone 2023/2024.

 

Izvor: Fena