REIC 2017/2018, Hrvatska-Bosna i Hercegovina 27:6 (10:6)

2017/2018 RUGBY EUROPE INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP, 
CONFERENCE 1-SOUTH

Zagreb, 28.04.2018. godine
Stadion: NK Hrvatski dragovoljac u Sigetu – Novi Zagreb
Vrijeme: 18,30 sati
Glavni sudac utakmice: M. Patton (Irska)
Delegat utakmice: G. Bargaunas (Rumunija)

Livestream LINK

U utakmici četvrtog kola Europskog ragbi prvenstva “Konferencija Jug 1”, seniorska ragbi reprezentacija Hrvatske u Zagrebu je svladala selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 27:6, poluvrijeme 10:6.

Domaćini su bili efikasniji u prvom dijelu utakmice, ali su u nastavku reprezentativci Bosne i Hercegovine zaigrali znatno angažovanije i bili bolja ekipa na terenu do 65. minute, kada su reprezentativci Hrvatske iskoristili jedan slobodan udarac i odmah zatim efektno poentirali za 20:6. U posljednjoj minuti susreta domaći igrači su uspjeli postići još jedan zgoditak, te poentirati iz pretvaranja, i konačno je bilo 27:6 za reprezentaciju Hrvatske, koja je sa ovom pobjedom zadržala treće mjesto u grupi.

U redovima reprezentacije Bosne i Hercegovine nedostajalo je nekoliko standardnih igrača koji igraju u inozemstvu, što se značajno osjetilo u igri. Reprezentaciji Hrvatske preostalo je još da u gostima odigra susret s reprezentacijom Andore, i u slučaju pobjede plasirat će se na drugo mjesto ove grupe.

Trenutno vodi Malta sa 19 bodova, drugi je Izrael sa 10 bodova, treća Hrvatska sa devet, četvrta BiH sa četiri i posljednja Andora sa dva osvojena boda.

Hrvatska: Ondini, Hasija, Biškić, Jelavić, Perić, Čorić 5, Miloš, Buljac, Newton 12, Lerotić, Grčić, Rudić, Burazin, Pavlović, Plazibat 5, Brčić, Perlain, Stipić, A.Galić, Ž.Galić, Mau’u 5, Vlašić, Rosso, selektor: Yelavich.

Bosna i Hercegovia: Mrkaljević, Gafurović, Bašić, Pašanbegović, Suljić, Selimbegović, Oruč, Turčinović, Zadić, Vehabović 6, Višić, Topčić, Subašić, Galić, Begić, Fetić, Dedić, Kavazović, Kadrić, Džamstagić, Begović, Piljug, selektor: Mušinović.