RUGBY EUROPE INTERNATIONAL CHAMPIONSHIPS, SLOVENIJA – BOSNA I HERCEGOVINA 15:22 (12:13)

RUGBY EUROPE INTERNATIONAL CHAMPIONSHIPS

Ljubljana, 08.04.2017.
Vrijeme: 14,00
Stadion Šiška
SLOVENIJA – BOSNA I HERCEGOVINA 15:22 (12:13)
Sudac utakmice: N. Matrai (HU)
Delegat utakmice: C. Zidel (FR)

 

Bosna i Hercegovina: Dedić Almas, Fetić Mirsad, Pašić Semir, Kavazović Armin, Lekić Miralem 5, Oruč Haris, Petrušić Dario, Pašanbegović Nusret, Kadić Sejad, Subašić Sabahudin, Spahić Fadil, Glavaš Selmir, Topčić Semir, Bišić Mahir, Vehabović Armin 17, Tutmić Wernes, Fetić Mehmed, Pojskić Edin, Suljić Ammar, Ahmić Nejro, Tufekčić Sedad, Kapić Mirza, Armin Čerim.
Treneri: Uzunović Kenan i Mušinović Ermin

 

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je svoju drugu pobjedu u okviru Europskog prvenstva, Konferencija 2 jug – sezona 2016/17.

 

Nakon poraza u Beču od Austrije sa rezultatom 22:29 i pobjede nad Turskom službenim rezultatom 25:0, naša ragbi reprezentacija jučer je na gostovanju u Ljubljani na stadionu “Športni park-Šiška” bila bolja od domaćina Slovenije rezultatom 22:15. Rezultat na poluvremenu bio je 13:12 u korist našeg tima.

 

Pobjedom nad Slovenijom naša reprezentacija se nalazi na drugom mjestu sa bodom zaostatka za prvoplasiranom Slovenijom.

 

Posljednu utakmicu u okviru Europskog prvenstva konferencije 2 jug naša reprezentacija odigrati će u Zenici sa Srbijom 22. aprila sa početkom u 15 sati. Isti dan u Beču sa početkom u 17 sati odigrati će se utakmica između Austrije i Slovenije.

 

Tabela Konferencije 2 jug biti će kompletirana nakon posljednje utakmice u okviru Konferencije 2 jug, koja će biti odigrana u Beogradu 29. aprila između Srbije i Austrije.